Het Zwembad als Betoverende Arena

Ontdek de sprankelende transformatie van het Veenweidebad in Mijdrecht!  Op 25 oktober 2023 werd het bad omgetoverd met de installatie van cutting-edge LED-verlichting van WaterVision. Deze grensverleggende upgrade verving verouderde kwikdamplampen en bracht een gloednieuwe vibe naar het zwembad. De keuze voor WaterVision was geen toeval; het was een bewuste stap om het wedstrijdbad te veranderen in een dynamische, arena-achtige setting.

Met de expertise van European Light Projects BV is deze revolutionaire verlichting geïnstalleerd, waardoor zwemwedstrijden nu plaatsvinden in een opwindende ambiance van licht en prestatie.

Technisch Manager Wouter Moen is vol lof over deze nieuwe verlichtingsoplossing. Hij deelt: “We hebben bewust niet gekozen voor de zogenaamde lijnverlichting aan het plafond. De kleine sterke verlichtingsarmaturen van WaterVision gaan volledig op in de architectuur van de zwemzaal.” De armaturen zijn geplaatst op de vijf spanten van het dak en vormen als zodanig een geïntegreerd geheel met de architectuur van het gebouw, zoals dit is bedoeld. De Watervision verlichting is zeer goed uit te richten waardoor zwemwedstrijden een waar spektakel worden in het centrum van het licht. De verlichting heeft niet alleen de verwachtingen overtroffen, maar ook een magische transformatie teweeggebracht. Het resultaat is verbluffend.
Wouter Moen vervolgt: “Met deze verlichting is de huidige onderwaterverlichting eigenlijk overbodig geworden. Zwemmers zijn nu uitermate goed zichtbaar, en de algehele verlichtingssfeer is buitengewoon aangenaam. Dat is echt een grote verbetering voor ons.”

"We hebben bewust niet gekozen voor de zogenaamde lijnverlichting aan het plafond. De kleine sterke verlichtingsarmaturen van WaterVision gaan volledig op in de architectuur van de zwemzaal."
Wouter Moen
Technisch Manager

De arena is geboren

De nieuwe verlichting heeft een meetbaar effect op het comfortniveau van het zwembad. Frank van Woudenberg (Optisport) vertelt hoe zij de verlichting hebben uitgericht. “Met de lumenmeters in de hand hebben wij in samenwerking met ELP de lange zijdes uitgelicht met ten minste 300 lux op de rand van het zwembad en het midden en de keerzijdes met 400 lux, inclusief het perron. Het gemak waarmee de verlichting kan worden gericht is een beleving op zich.”

Van Woudenberg onderstreept het belang van goede verlichting en de impact ervan op de algehele zwemervaring: “Goede verlichting is cruciaal voor een zwembad. Voor wedstrijden heeft de KNZB-normen gesteld en de wedstrijdzwemmers verwachten dit ook. De nieuwe verlichting is een enorme verbetering en we zijn er allemaal erg blij mee.”

Doelgroepen- en peuterbad

Het Veenwijdebad in Mijdrecht schittert nu niet alleen in het wedstrijdzwembad, maar ook in de andere baden, dankzij de nieuw geïnstalleerde verlichting van WaterVision. De oude kwikdamplampen in het doelgroepenbad en peuterbad hebben plaatsgemaakt voor een sprankelende transformatie, waardoor deze specifieke zwemgebieden nu baden in een gloed van vernieuwd licht.

Streven naar kwaliteit

Deze indrukwekkende upgrade in verlichtingstechnologie is een bewijs van het voortdurende streven naar kwaliteit bij het Veenweidebad. Het is niet alleen een verbetering in verlichting, maar ook in de algehele zwemervaring. Bezoekers kunnen nu genieten van een zwembad dat letterlijk straalt als nooit tevoren.
Het Veenweidebad, Mijdrecht, wordt hiermee een baken van recreatie en gastvrijheid voor de lokale gemeenschap. De recente verlichtingsupgrade, ondersteund door de enthousiaste waardering van de heren Moen en Van Woudenberg, belooft een schitterende toekomst voor dit geliefde zwembad en degenen die ervan genieten.

Nieuwsbrief

Eens per maand versturen wij een verzameling van nieuws rondom WaterVision en LED verlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.