Het Amsterdamse Zuiderbad breidt verlichting uit.

Het Amsterdamse Zuiderbad is een Rijksmonument en tevens het oudste zwembad van Nederland. Zowel boven als onder water is WaterVision sinds jaren verantwoordelijk voor de verlichting. Onder water doen de WV15 NanoPower LED schijnwerpers in de Mediterranean Blue kleur uitstekend dienst en boven water zorgen de lampen uit de CrystalColor serie ervoor dat het karakter van het gebouw volledig tot uiting komt en harmonieus samenwerkt met de verlichting onder water.

Vredige en relaxte ambiance

Onlangs is de bovenwaterverlichting uitgebreid met de nieuwste generatie van de CrystalColor5-serie en completeert daarmee het totale lichtplan. De 14 stuks CrystalColor5 LED spots zijn vakkundig bevestigd en gepositioneerd aan het plafond en zorgen voor een gemoedelijke en relaxte ambiance. De verlichting is traploos regelbaar en dimbaar en past zich automatisch aan aan het tijdstip op de dag. Zo verandert de verlichting van een warme kleur in de ochtend naar een meer witte ‘daglicht’-kleur in de loop van de dag.

Alle CrystalColor5 LED spots worden bediend door de WaterVision ColorComposer die volledig voorgeprogrammeerd is naar de wensen van het Zuiderbad. De karakteristieke kleedhokjes worden aangelicht met een ‘sunset’ kleur die ervoor zorgt dat de huid van de zwemmers er goed en gezond uitziet.

 

“Ook onze bezoekers krijgen een warm gevoel als ze het Zuiderbad betreden. En daar doen we uiteindelijk voor"
Alex Blok
Technische dienst

Circulaire armaturen

De behuizingen van de CrystalColor armaturen zijn gemaakt van massief aluminium en verslijten niet. De LED modules zijn wel aan slijtage onderhevig. Aan het einde van de levensduur kan WaterVision de armaturen terugnemen en van nieuwe licht-engines voorzien. De armaturen worden vervolgens gedisassembleerd en volledig gereinigd. Hierna zijn de armaturen weer klaar voor gebruik. Behalve dat dit goed is voor het milieu wordt hiermee substantieel bijgedragen aan de circulaire economie in de zuiverste en meest efficiënte vorm.

Het Zuiderbad

Het Zuiderbad in Amsterdam is een Rijksmonument en herbergt het oudste zwembad van Nederland. Het gebouw werd in 1897 gebouwd en werd aanvankelijk gebruikt als Rijwielschool (Velox). Pas in 1912 werd het gebouw als Zuiderbad geopend. In 1999 volgde een grootscheepse restauratie, waarbij veel van het oorspronkelijke interieur bewaard is gebleven. Zelfs het zandfilter om het water te zuiveren in de kelder van het gebouw is er nog steeds en doet nog uitstekend dienst. Ook de opvallende karakteristieke houten verkleedhokjes zijn er nog. Het Zuiderbad trekt jaarlijks ongeveer 200.000 bezoekers. Het Zuiderbad is gevestigd aan de Hobbemastraat 26 in Amsterdam.

Nieuwsbrief

Eens per maand versturen wij een verzameling van nieuws rondom WaterVision en LED verlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.