WaterVision verlicht volledig wedstrijdzwembad met slechts 17 Watt LED onderwaterlampen

Minder Watt, minder energie, uitstekend resultaat

WaterVision heeft het wedstrijdzwembad voorzien van 14 onderwaterschijnwerpers van slechts 17 Watt en levert hier een directe energiebesparing van 30% ten opzichte van de oude situatie met LED verlichting.

“Deze energiebesparing is natuurlijk erg mooi meegenomen, maar wat echt interessant is, is dat het volledige wedstrijdbad uitstekend egaal verlicht is. Wat mij tevens opvalt is dat zwemmers beter zichtbaar zijn dan voorheen en dat maakt het toezichthouden een stuk eenvoudiger,”
Bas Vanhaecke
Sportfunctionaris gemeente de Haan

Eenvoudige vervanging

De WV3 onderwaterschijnwerper is de allerkleinste uit het WaterVision assortiment. De oude LED verlichting is hiermee 1-op-1 met succes vervangen. Er is gebruik gemaakt van de bestaande inbouwpotten, doordat de WV3 is voorzien van een universele roestvrijstalen pasring. “Dat scheelde een hoop hak- en breekwerk en maakte dat de montage van de 14 lampen in het wedstrijdbad en de 4 lampen in het peuterbad zeer voorspoedig verlopen is. Bezoekers hebben geen enkele hinder ervaren tijdens het vervangen van de lampen. De monteur van WaterVision, twee elektriciens en de technieker van het zwembad hebben uitstekend samengewerkt, waardoor alle oude lampen zeer snel vervangen zijn. Een groot voordeel was ook dat door de werkwijze van WaterVision het water niet uit het bad hoefde,” vertelt de heer Vanhaecke.

Uitstekend traject

Aangezien het overgrote deel van de bestaande onderwaterverlichting van het Wielingenbad stuk was, was er enige urgentie voor het snel vervangen van de lampen. “In het voortraject heeft WaterVision uitstekend advies gegeven en een zeer overtuigende demo verzorgd,” zegt de heer Vanhaecke. “Hierdoor heeft WaterVision de robuuste kwaliteit en de lichtoutput van de lampen aangetoond. Het eindresultaat is schitterend en we zijn er zeer blij mee. Tijdens de avonduren zetten we zelfs de bovenverlichting uit, waardoor de zwembeleving van de zwemmers nog beter wordt. Zwemmers komen enthousiast op mij af en zijn zeer te spreken over het resultaat.”

Over de WV3 onderwaterschijnwerper

De WV3 is de kleinste WaterVision Powerlamp voor onderwater. Hij is beschikbaar in 8 en 17 Watt en verkrijgbaar met diverse kleuren. Bij het Wielingenbad in Wenduine is gekozen voor 17 Watt ‘Mediterranean Blue’. Deze NanoPower® kleur heeft als eigenschap dat deze zorgt voor een goede zichtbaarheid, lichtspreiding en licht-efficiëntie. Door de multifunctionele passing van de lamp past de WV3 op bijna alle inbouwpotten in zijn klasse.

Over zwembad Wielingen

Zwembad Wielingen is een openbaar zwembad gelegen in Wenduine; een badplaats in West-Vlaanderen gelegen aan de Belgische kust en een deelgemeente van de Gemeente De Haan. Wenduine wordt ook wel de ‘Prinses der Badsteden’ genoemd en telt circa 4.000 inwoners. Zwembad Wielingen is gelegen aan de Graaf Jansdijk 18 en wordt geëxploiteerd door TMVW.

Nieuwsbrief

Eens per maand versturen wij een verzameling van nieuws rondom WaterVision en LED verlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.