WaterVision diept besparingsmaatregelen nog verder uit bij Het Ravijn in Nijverdal

Minder lampen, uitstekend licht

De eerste leveranciersselectie was op basis van prijs en uiteindelijk bleef WaterVision als juiste keuze over. Daardoor heeft WaterVision onlangs de onderwaterverlichting van het wedstrijdzwembad van het Ravijn –Zwem Sport Zorg- vervangen. In het wedstrijdbad, met een lengte van 33 meter en een breedte van 21 meter, zijn 22 LED onderwaterschijnwerpers vervangen door slechts 8 stuks WaterVision LED lampen uit de WV15 serie. Met bijna één derde van aantal lampen wordt nu het volledige wedstrijdbad verlicht.

“Ik sta versteld van het resultaat. Ik had nooit gedacht dat we met slechts 8 lampen het volledige bad konden uitlichten, maar WaterVision heeft ons overtuigd.”
Jeroen Freriksen
Technisch beheerder zwembad 't Ravijn

Milieuduurzaamheid

Het Ravijn – Zwem Sport Zorg – is gerealiseerd met oog voor het milieu en doet ongeveer het maximale aan energiebesparende maatregelen. Het gebouw heeft landelijk Energielabel A en gaat bewust om met het milieu en stelt duurzaamheid centraal. WaterVision helpt de gemeente Hellendoorn met het nog verder verbeteren van de energieprestatie door 63% procent minder lampen te plaatsen. “We doen ongeveer het maximale om energie en kosten te besparen en hebben alle mogelijke maatregelen genomen. Deze oplossing van Watervision bood ons toch nog een extra kans,” aldus de heer Freriksen.

De (Nano)Power van WaterVision

De gebruikte WV15 NanoPower® 80 watt onderwaterschijnwerpers zijn tegenover elkaar geplaatst in de zwembadwand. Vier lampen aan de ene kant en vier lampen aan de andere kant van het sportzwembad (33m x 21m). “Opvallend is dat de NanoPower schijnwerpers de overzijde van het zwembad verlichten en niet aan de kant waar de lamp gemonteerd zit. Als je langs de lamp kijkt, lijkt het net of die niet aanstaat. Het midden van het bad waar het licht overlapt, is dan ook zeer goed verlicht. Dit is bijzonder om te zien”, zegt Freriksen. NanoPower® komt het best tot zijn recht over grotere afstanden (>7 meter), wanneer het licht verder door het water moet lopen. De lichtkleur Mediterranean Blue zorgt in dit specifieke zwembad voor de beste prestaties.

Het Ravijn –Zwem Sport Zorg- in Nijverdal

Het Ravijn –Zwem Sport Zorg- is gelegen in Nijverdal, de grootste kern van Hellendoorn, de Sportgemeente van het jaar 2016. Deze – zwem sport zorg – instelling staat dagelijks bol van de sport- en beweegactiviteiten en heeft een belangrijke sociale functie. De accommodatie bestaat uit binnen- en buitenzwembaden, een sporthal, er is horeca aanwezig en er zijn verschillende ruimtes die gebruikt worden door zorginstellingen. Het aanbod activiteiten in de drie binnenzwembaden is legio, onder andere: wedstrijdzwemmen, waterpolo (zowel de heren als de dames in de eredivisie), zwemles, aquaspinning, banenzwemmen en nog veel meer. Mede dankzij een gedeeltelijk beweegbare bodem en ponton kan het bad flexibel ingericht worden en op de diverse activiteiten en doelgroepen afgestemd worden.

Nieuwsbrief

Eens per maand versturen wij een verzameling van nieuws rondom WaterVision en LED verlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.