Sfeer en beleving in Zwembad de Waardergolf

Zwembad De Waardergolf in Heerhugowaard is reeds jaren een goede en trouwe klant van WaterVision. Onlangs mocht WaterVision het recreatie- en doelgroepenzwembad voorzien van mooie nieuwe kleurwisselende onderwater lampen.

“Gezien de lange en goede relatie met WaterVision in combinatie met de kwaliteit van de producten was het een logische keuze om ook deze lampen door WaterVision te laten leveren en te laten plaatsen,”
de heer Volkers
Hoofd beheer en onderhoud

Fantastisch en egaal verlicht

“Voorheen hadden we vaste kleuren in ons doelgroepen- en recreatiegedeelte, maar dat hebben we nu vervangen door traploos kleurwisselende onderwaterlampen. De mogelijkheden hiermee zijn legio en het licht is fantastisch,” vertelt de heer Volkers. “Wat opvalt is dat deze lampen in vergelijking met de oude halogeen lampen veel breder en verder uitstralen, waardoor het bad heel goed en egaal verlicht wordt. Daarbij zijn de vloeiende kleurwisselingen ook veel fijner dan dat harde wit dat we voorheen hadden in het recreatiegedeelte,” vervolgt Volkers.

Uitstekende vervangers

Een selectie van de oude WaterVision LED onderwaterlampen uit het recreatiebad zijn verplaatst naar het wedstrijdbad en doen daar nu uitstekend dienst als vervangers voor de wat oudere. “Op den duur zullen ook deze lampen vervangen moeten worden, maar voor nu werken ze nog uitstekend ondanks hun leeftijd,” vertelt de heer Volkers

Voor iedereen de juiste sfeer

Alle boven- en onderwaterverlichting wordt centraal vanuit de badmeesterpost aangestuurd en mag, na een korte instructie van de technische dienst, door iedereen die dienst heeft bediend worden. De doelgroep van zwembad De Waardergolf is namelijk zo breed (van 0 t/m 100 jaar) en de aard van de lessen zo divers dat iedere situatie wel een eigen sfeer kan gebruiken. “En dat kan nu!” vertelt de heer Volkers enthousiast. “Het nieuwe bedieningspaneel werkt zo gemakkelijk dat het door iedereen bediend kan worden en er voor iedere toepassing wel een optimaal kleurenschema te vinden is.” Zo is er onder andere iedere vrijdag discozwemmen, waarbij de kleuren zich sneller en levendiger afwisselen dan wanneer er bijvoorbeeld leszwemmen plaatsvindt.

Harmonieus samenspel

Het onlangs geleverde arsenaal lampen bestaat uit 11 stuks WV15 RGBxW onderwaterlampen van 60 Watt voor het doelgroepen- en recreatiebad en 5 stuks CrystalColor7 bovenwater LED spots die de hal naar de horeca verlichten. “Inmiddels is alle sfeerverlichting bovenwater en alle onderwaterverlichting door WaterVision geleverd en gemonteerd met een harmonieus samenspel en afstemming van licht tot gevolg. Het resultaat is verbluffend en de sfeer is optimaal,” zegt Volkers.

Over Heerhugowaard – Sport

Per 1 januari 2016 is Heerhugowaard Sport NV opgericht. Dit is een semi-gemeentelijke organisatie die de Stichting Binnensportaccommodaties Heerhugowaard vervangt. De nieuwe organisatie heeft als doel het exploiteren en beheren van gemeentelijke sportaccommodaties en het verrichten en faciliteren van activiteiten op het gebied van sport en bewegen. Inmiddels zijn er ruim 70 mensen werkzaam bij Heerhugowaard Sport NV.

Nieuwsbrief

Eens per maand versturen wij een verzameling van nieuws rondom WaterVision en LED verlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.