Plopsaland rolt het WaterVision-verlichtingsconcept verder uit.

Het gloednieuwe zwemparadijs Plopsaqua Landen-Hannuit, gelegen op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië, is klaar om bezoekers te ontvangen. Dat blijkt uit een uitgebreide fotoreportage. Het 25 miljoen euro kostende complex werd grotendeels gedecoreerd in de stijl van Studio 100-figuurtje Maya de Bij.

Plopsaqua Landen-Hannuit bestaat uit drie grote glijbanen, een golfslagbad, een stroomversnelling, bubbelbaden, een buitenzwembad, een peuterbad rond clown Bumba, een waterspeelplaats, een ligweide en een sauna. Het waterpark heeft een oppervlakte van 4800 vierkante meter.

Hoogwaardige object-verlichting

WaterVision heeft de mogelijkheid gekregen om het park te voorzien van een hoogwaardig LED-verlichtingsconcept. Het CrystalColor-verlichtingssysteem zorgt voor de algehele verlichting, waarbij de verschillende objecten prachtig worden uitgelicht. Onder andere de Maya Tree, de Honeycomb, de Lazy River, de Rock Wall, de Waterfall en nog veel meer objecten komen hierdoor echt tot hun recht.

“De verlichting is met zorg uitgezocht en zorgt niet alleen voor een prachtige sfeer, maar maakt de beleving echt compleet,”
Pieter Dewaegeneere
Technical Investment Manager van Plopsa

Optimaal licht- en belevingseffect

De verlichting is in een raster opgehangen en iedere afzonderlijke lamp is aangepast aan de ophangpositie ten opzichte van het aan te schijnen of uit te lichten object. Zo wordt er veelvuldig gevarieerd met uitstralingshoeken en kleuren om een zo optimaal mogelijk effect en beleving te krijgen. De ophangpositie van de verlichting maakt hierdoor niet meer uit. De pigmenten van de objecten worden geaccentueerd, doordat de lichtkleur aangepast is aan het specifieke object. “Ik heb bewust gekozen voor WaterVision, omdat dit ‘rasterprincipe’ fantastisch werkt in combinatie met deze CrystalColor lampen,” zegt Dewaegeneere. “De ervaring die wij eerder hebben opgedaan in Plopsa de Panne met WaterVision en hun werkwijze heeft zwaar meegewogen in mijn keuze. De planning van de elektrische installatie is eenvoudig en kan lang voor dat alle objecten bekend zijn worden gemaakt. Als er iets aan het park verandert, dan wordt alleen de samenstelling van enkele lampen aangepast.”

In het horecagedeelte en het centrale zitgedeelte is ook verlichting uit de CrystalColor gebruikt. De wildwaterbanen en de zwembaden zijn voorzien van onderwaterverlichting uit de succesvolle WV15-serie. Dit uiterst platte armatuur zorgt voor uitstekend licht en is volledig afgestemd op de verlichting boven water, zodat de beleving compleet gemaakt wordt.

Tweede Plopsaqua

Plopsaqua Landen-Hannuit is de tweede vestiging van Plopsaqua. De eerste, die in het teken staat van Wickie de Viking, opende in 2015 pretpark Plopsaland De Panne. Er zijn veel gelijkenissen. Zo komen de glijbanen Sky Drop, Disco Slide en de Glijdende Banden nagenoeg overeen met de gelijknamige banen in De Panne. Ook is er – net als in De Panne – een golfslagbad met een regenmachine erboven en een wildwaterbaan ernaast. Ook bij Plopsa de Panne heeft WaterVision destijds de verlichting geleverd tot volle tevredenheid van zowel Plopsaqua als de bezoekers. Tevens heeft WaterVision verlichting geleverd in Plopsaland Haßloch in Duitsland en Kownaty in Polen.

De nieuwe Plopsaqua-vestiging vervangt het huidige stedelijke zwembad van de stad Landen. Ter introductie krijgen alle leerlingen van het basisonderwijs een gratis Plopsaqua-jaarabonnement van het stadsbestuur. Op dit moment heeft de Plopsa Group nog plannen voor de bouw van een Plopsa-zwembad in Mechelen.

Nieuwsbrief

Eens per maand versturen wij een verzameling van nieuws rondom WaterVision en LED verlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.