Nieuwe LED verlichting voor Sportcentrum de Boogerd

Onlangs heeft WaterVision nieuwe verlichting geleverd bij Sportcentrum de Boogerd in Oud-Beijerland. Tijdens de jaarlijkse ‘grote’ schoonmaak in de eerste 3 weken van de zomervakantie zijn naast de onderhouds-werkzaamheden ook direct alle onderwater lampen vervangen door de nieuwste generatie LED verlichting van WaterVision.

Sfeervolle kleuren onder water

Onder water is de oude witte verlichting vervangen door sfeervolle kleurenverlichting (RGBxW) van het type WV15 ColorWave om aan de wensen van meerdere doelgroepen tegemoet te komen. Zo kunnen er diverse kleurenschema’s gekozen worden om verlichting op de activiteit af te stemmen. Technisch beheerder Zwembaden Pierre van der Nat zegt hierover:

 

 

“De RGBxW verlichting verhoogt de veiligheid door een beter zicht in het water op zwemmers, maar is ook sfeer verhogend bij activiteiten als discozwemmen of tijdens de kerst- en paasperiode. In de komende donkere wintermaanden zullen we veel profijt en gezelligheid ervaren van de nieuwe onderwaterverlichting.”
Pierre van der Nat
Technisch beheerder

In de twee whirlpools zijn de kleinste onderwater LED-lampjes van WaterVision geplaatst. Deze WV3 onderwaterlampen hebben een vermogen van 17 watt, hebben een diameter van slechts 56mm en stralen een prachtige ‘Mediterraan blauwe’ kleur uit.

“’s Ochtends bij binnenkomst zetten we de nieuwe onderwaterverlichting, in zowel het recreatiezwembad als de whirlpools, al aan. Hierdoor ziet het er gelijk al gezellig en mooi uit,”
Paul Jacobs
Hoofd Zwemzaken

Totale sfeerbeleving

Tegelijk met het plaatsen van de nieuwe onderwaterverlichting van WaterVision zijn er direct ook boven water diverse LED spots geplaatst om de elementen in het peuterbad en kleuterbad mooi uit te lichten. “Door ook boven water diverse spots te plaatsen is het echt één geheel geworden”, aldus Pierre. Zowel de onderwater verlichting als de bovenwater verlichting wordt centraal aangestuurd via de multifunctionele ColorComposer die vanuit de badmeester post bediend kan worden.

De Boogerd – Oud Beijerland

Sportcentrum de Boogerd is onderdeel van beheermaatschappij Bres accommodaties. Bij Sportcentrum de Boogerd tref je meerdere sportfaciliteiten onder één dak. Het sportcomplex biedt een subtropisch zwembad, wedstrijdbad, sporthal, tennisbanen en squashbanen. De multifunctionele ruimte is geschikt voor vergaderingen, presentaties en workshops en dient vele doelgroepen.

Nieuwsbrief

Eens per maand versturen wij een verzameling van nieuws rondom WaterVision en LED verlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.