Het Amsterdamse De Mirandabad breidt verlichting uit.

Het De Mirandabad in Amsterdam is al jaren een goede relatie van WaterVision. Naast het recreatie bad en het 25 meter wedstrijdbad is het subtropische golfslagbad nu ook voorzien van onderwaterverlichting van WaterVision. Dit brengt niet alleen extra sfeer en kostenbesparing met zich mee, maar ook wordt hiermee de veiligheid verhoogd.

Energiebesparing

Het in Amsterdam-Zuid gelegen De Mirandabad valt onder de gemeente Amsterdam. De gemeente heeft de ambitie voor duurzaamheid en afname van het energieverbruik hoog in het vaandel staan en is sinds een aantal jaren druk bezig om gebouwen zoals deze te laten aansluiten bij deze ambitie. In 2006 is reeds besloten om de inefficiënte en energieverslindende onderwater halogeenverlichting in het recreatie bad te vervangen door energiezuinige NanoPower LED lampen van WaterVision. Dat leverde destijds een directe besparing op van 90% op de energiekosten

“Dat dat destijds een goede keuze is geweest blijkt nog steeds! De lampen zijn inmiddels 12 jaar oud, maar doen nog steeds uitstekend dienst,”
Herman van Eykelenburg
Facilitair Manager

Sfeer in het golfslagbad

Het De Mirandabad staat vooral bekend om het subtropisch golfslagbad. Onlangs heeft WaterVision daar NanoPower onderwaterlampen in aangebracht in de karakteristieke kleur ‘Mediterranean Blue’. Deze verlichting is in de golfslagkamer aangebracht en zorgt voor een geweldig lichteffect op de golven. Door de kracht van de meest moderne LED modules kan met slechts 5 lampen van 80W het gehele golfslagbad vanuit de golfkamers verlicht worden tot aan het ‘strand’. Abdel Aknin, manager van Het Mirandabad zegt daarover: “door de hoeveelheid licht die overdag door de glazen koepel naar binnen treedt, viel het effect mij in eerste instantie niet op. Maar als je het licht uitschakelt, dan zie je pas wat je mist. Door de vernieuwde NanoPower onderwaterverlichting in de golfslagkamer wordt de zichtbaarheid van de zwemmers in het water duidelijk verbeterd, en daarmee de veiligheid.” Om extra sfeer te creëren is de trap naar de glijbaan voorzien van LED verlichting uit de CrystalColor serie. Deze lampen zorgen voor een spannend kleurenspel op de wenteltrap.

"Door de hoeveelheid licht die overdag door de glazen koepel naar binnen treedt, viel het effect mij in eerste instantie niet op. Maar als je het licht uitschakelt, dan zie je pas wat je mist. Door de vernieuwde NanoPower onderwaterverlichting in de golfslagkamer wordt de zichtbaarheid van de zwemmers in het water duidelijk verbeterd, en daarmee de veiligheid.”
Abdel Aknin
Manager van het De Mirandabad

Het 25 meter bad

Ook het 25 meter wedstrijdbad is voorzien van zowel onder- als bovenwaterverlichting van WaterVision. De lampen zijn zodanig op elkaar afgestemd dat de hoeveelheid licht dat uit het water breekt en het licht dat van boven komt in totale harmonie is met elkaar. Functioneel betekent dit dat toezichthouden gemakkelijker wordt met behoud van een perfecte sfeerbeleving.

De Mirandabad

Het De Mirandabad aan de Mirandalaan 9 in Amsterdam is een publiek zwembad gelegen in stadsdeel Zuid. De accommodatie bevat een wedstrijdbad, een buitenbad met peuterbad, een golfslagbad, een glijbaan en zijn er stoom- en bubbelbaden, zonnebanken en squashbanen.

De Mirandabad

Het De Mirandabad aan de Mirandalaan 9 in Amsterdam is een publiek zwembad gelegen in stadsdeel Zuid. De accommodatie bevat een wedstrijdbad, een buitenbad met peuterbad, een golfslagbad, een glijbaan en zijn er stoom- en bubbelbaden, zonnebanken en squashbanen.

Nieuwsbrief

Eens per maand versturen wij een verzameling van nieuws rondom WaterVision en LED verlichting.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.